2022. május 22. vasárnap
More

  Egészségügy – Nauru a világ legkövérebb országa

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint a világ legtöbb kövér embere Óceániában él, és a világ legkövérebb országa Nauru, egy piciny szigetország Melanéziában – olvasható a BBC News honlapján.

  A Naurui Köztársaságban a lakosság 94 százaléka kövér, és a világ 10 legkövérebb országa közül 8 Óceániában található, ahol a lakosság mintegy 90 százaléka kórosan túlsúlyos. A tízes lista maradék két országa az Egyesült Államok és Kuvait.

  A szakemberek az óceániai jelenséget a szegénységgel, a fejlett ipari országokból származó importételek uralmával, és a testmozgás hiányával magyarázzák. Számos óceániai országban örvendenek hatalmas népszerűségnek a nemzetközi gyorsétterem hálózatok termékei. Az olcsó, zsíros importételek tele vannak kalóriával, de nem táplálóak. Ráadásul Óceániában számos közösségben a kövérség a szépségideál része.

  A WHO adatai szerint világszerte 1,6 milliárd túlsúlyos ember él. Egy évtized múlva számuk várhatóan 40 százalékkal lesz nagyobb, azaz eléri a 2,2 milliárdot.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!