2022. május 23. hétfő
More

  Intim higiénia: a legfontosabb alapszabályok

  Te is össze vagy zavarodva, mit tanácsos tenni a megfelelő intim higiénia érdekében? Reklámok tucatjai zúdítják ránk az újabbnál újabb mosakodó géleket, törlőkendőket és irrigátorokat, mi meg kapkodjuk a fejünket, vajon melyiket is válasszuk. A mai társadalomban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a tisztálkodásra, ezért mindent kipróbálunk, amiről úgy gondoljuk, hogy ápoltan tart minket. Viszont olykor az ellenkező oldalról fúj a szél, mivel az orvosok nagy százaléka ellenez minden olyan készítményt, amellyel felbolygathatjuk a hüvely flóráját.

  Az intim higiénia fontossága

  Testünk nedves területei melegágyai különféle baktériumoknak és gombáknak, ezért ápolásukra mindenképp nagy gondot kell fordítani. A leggyakoribb veszélyfaktort a Candida mikrobái jelentik, amelyet a lactobacillus által termelt lactát tart kordában. Ehhez azonban savas közeg szükséges, és ha ez kibillen a kémhatásából, akkor a hüvely „bástyái” elpusztulnak, így ennek következtében a fertőzések szabad utat kapnak.

  Sokak állandó problémája a vissza-visszatérő viszketés és gyulladás, melynek hátterében gyakran a nem megfelelő tisztálkodás áll; ezért érdemes alaposan utánanézni, melyek azok a készítmények, illetve módszerek, amelyek segítik, esetleg gátolják intim testrészeink egészségét. Természetesen a probléma fennállásáért egyéb tényezők is felelősek lehetnek, mint például erősebb havi vérzés, szülés, antibiotikumos kezelés stb., de ezek után általában helyreáll a savas kémhatás.

  A teljes cikk itt olvasható.

  Forrás: wellandfit.hu

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!