2024. március 28. csütörtök
More

    Személyes higiéniai tippek lányoknak

    Ahogy a lányod kezd megváltozni és fejlődni, a higiénia előtérbe kerül. Íme, mit kell tudnia a személyes higiéniáról, a menstruációról és a pubertás minden egyéb változásáról.

    Személyes higiénia

    A személyes higiénia alapjainak ismerete az első lépés, amelyet minden kiskamasznak meg kell tennie. Hozz létre egy rutint, és mutasd meg neki a helyes utat, hogyan kell törődni a bőrével. Tedd szórakoztatóvá lányos testápolóval vagy samponnal, és a különböző színű szórakoztató szappanokkal.

    Ismerd meg a pubertás jeleit

    Ha tudod, hogy gyermeked mikor lép be a pubertásba, segíthetsz felkészíteni a változásokra. Sok változásra számíthatsz, amíg gyermeked belép a kamaszkor csodálatos világába.

    Lányok és a borotválkozás

    A lányok személyes higiéniája magában foglalja a borotválkozás módját és azt, hogy mikor kell borotválkozni. Időbe telhet, amíg megtanulja, hogyan kell biztonságosan borotválni, ezért mutasd meg neki, hogyan kell fogni egy borotvát, hogyan tartsa tisztán a pengét, és készítse elő a bőrt habbal vagy borotvagéllel.

    Tampon vagy betét?

    A tampon és a betét közötti különbség megértését minden lánynak tudnia kell. Lányod személyes higiéniája attól függ, hogy tudja-e biztonságosan használni a termékeket.

    Az akne megértése

    Még a jó személyes higiénia betartása esetén is vannak akadályok. Az akne a felnőtté válás velejárója, de ez nem jelenti azt, hogy gyermekednek ne lenne beleszólása a dologba. Segíthetsz neki, hogy megértse, hogyan keletkeznek a pattanások, és hogyan kell kezelni őket.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!