2024. április 26. péntek
More

    Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt – A női higiénia alapjai

    Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt, hiszen a személyi higiénia hiányában a különféle betegségek is könnyebben kialakulnak. A tisztálkodás alapjait már gyermekkorban elsajátítjuk, érdemes azonban ezenfelül is néhány dologra odafigyelni.

    Mosakodás során különösen ügyeljünk a testhajlatok, köldök megtisztítására, ahol az izzadság könnyen megmarad, és elég meleget biztosít a különféle kórokozók megtelepedésének.

    A nők ápoltságához különösképpen hozzá tartozik az intim higiénia. A hüvelyflóra jótékony baktériumai savas kémhatást alakítanak ki, amely így védelmet nyújt a kórokozókkal szemben. A hüvely öntisztuló tulajdonsággal bír, így elég naponta a külső nemi szerveket megtisztítani.

    A megfelelő PH-egyensúly fenntartására használjunk savas kémhatású intim mosakodószert. A szappanok és tusfürdők lúgosító hatásaik miatt felboríthatják az egyensúlyt, így intim részeken ne alkalmazzuk.

    A zuhanyozás mellett hetente egyszer-kétszer szakítsunk időt egy kádban való fürdésre. Gyógyíthatjuk is magunkat, ha például megfázás esetén egy liter kamillateát öntünk a fürdővizünkhöz, illetve nőgyógyászati problémákra kiváló a cickafarktea ülőfürdő alkalmazása.

    A teljes cikk itt olvasható.

    Forrás: WebBeteg

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!