2024. április 24. szerda
More

    Az igazi okok, amelyek miatt nincsenek barátaid – és mit tegyünk ellene – 2. rész

    Hogyan tud egy barát nélküli ember új kapcsolatokat teremteni?

    A legtöbben mélységet és intimitást akarunk az életünkben. Örülnénk, ha akár egy emberrel is meglenne ez. Szeretnénk valakit, akivel együtt sírhatunk, ünnepelhetnénk, és megoszthatnánk egy üveg bort.

    De itt van a kulcs: Ez időt és erőfeszítést igényel. Néha több idő és erőfeszítés szükséges, mint gondolnánk, ezért meggyőzzük magunkat, hogy amikor az „X” megtörténik, ismét találunk időt a barátokra.

    Ahelyett, hogy azt hinnéd, hogy egy ideig nem lesz időd egy igazi barátra, engedd meg magadnak, hogy új kapcsolatokat keress és új embereket ismerj meg. Itt van, hogyan.

    1. Figyelj a jelenlétedre

    Ügyelj arra, hogy felnézz, mosolyogj az emberekre, és hajlandó legyél beszélgetni.

    Ha a telefont bámulod sorban állás közben, vagy lökdösöd a gyereket a hintán, az nem az a testbeszéd, amely vonzza a potenciális barátokat.

    2. Tedd offline kapcsolatra a barátságod

    Ha hajlamos vagy szöveget küldeni és csak megjegyzéseket fűzni valakinek a közösségi médiához, igyekezz elmondani, hogy szeretnél személyesen találkozni.

    Ez lehet az, amit szeretünk „séta és beszélgetések” néven emlegetni, kávénak vagy ebédnek – ez körülbelül egyórás befektetés, és mindkettőtök számára jelzi, hogy a következő alkalommal szeretnétek-e még több kapcsolatot teremteni.

    3. Találd meg a kölcsönös érdeklődési köröket

    Ez történhet egy sporton, egy iskolai bizottságon vagy a kertészkedés iránti közös érdeklődésen keresztül.

    Bármiről is legyen szó, a közös vagy hasonló érdeklődési körök felfedezése és azokról való beszélgetés nagyszerű beszélgetésindítót jelent.

    4. Vedd fel a telefont, és hívd fel egy régi barátodat

    Lehet, hogy valakivel összevesztél, vagy valaki, akivel csak nemrég találkoztál. De nem számít, csak csináld, és meglátod, mi történik.

    Mindenki megérdemel valakit, akire támaszkodhat, és akivel időt tölthet. De a potenciális barátok körülötted vannak.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!