2023. április 1. szombat
More

  Ez a vitamin megállíthatja az alsótáji hátfájást

  Barbara Farfan felriadt, és szúró fájdalmat érzett, amely a csípőjéből a bal lábán végigfutott. “Mi történik velem?” – aggódott, és gyorsan megpróbált egy sor nyújtást, remélve a megkönnyebbülést. De legnagyobb megdöbbenésére a fájdalom csak fokozódott.


  A Seattle-i születésű, nemzetközi állatszitter egy mexikói kisvárosban tartózkodott. Nem volt a legkönnyebb hely, ahol forrásokat találhatott. Ahogy a nyilalló fájdalom egyre jobban terjedt, Barbara egyre nehezebben kelt ki az ágyból. A fürdőszobába és a konyhába kúszott vízért. Az ételek elkészítéséhez azonban állni kellett – ami gyötrelmes volt.

  Miután egy hétig kereste a megoldást, talált egy helyi csontkovácsot, és időpontot kért. A csontkovács azonnal isiászt diagnosztizált nála, ami az isiászideg mentén kisugárzó fájdalom, amely a hát alsó részétől a csípőn és a fenéken át a lábszárig tart.

  A csontkovács végigmasszírozta az ideget, ami lehetővé tette Barbarának, hogy elég sokáig álljon a főzéshez, de semmi mást nem tudott csinálni. Próbálkozott akupunktúrával is, minimális enyhüléssel.

  Rájött, hogy jobb forrásokhoz kell jutnia, ezért Barbara repülővel Mexikóvárosba utazott. Mire leszállt, már olyan fájdalmai voltak, hogy a légitársaság egyik alkalmazottjának kerekesszékben kellett kísérnie. “Nem tudok így élni” – gondolta.

  Ajánló   Mit okoz a C-vitamin hiánya?

  Hogyan segít a C-vitamin az isiászon?

  Miután berendezkedett, Barbara elkezdett kutatni a természetes isiászkezelések után, és felfedezte, hogy a C-vitamin erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai jelenthetik a kulcsot fájdalmai enyhítéséhez. Sőt, Barbara megtudta, hogy a liposzómás C-vitamin, ahol a vitamint kis zsírbuborékokba csomagolják, hogy javítsák a felszívódást, és nagyobb dózisban adják be anélkül, hogy emésztési zavarokat okoznának, különösen hatékony.

  Reménykedve Barbara talált az interneten előre elkészített folyékony liposzómás C-vitamin-kiegészítőket, bár nem eleget ahhoz, hogy következetesen szedje. Talált azonban egy egyszerű receptet is egy erős C-vitamin emulzióhoz, amely a napraforgó lecitint (zsírt) aszkorbinsavval (C-vitamin) kombinálja ultrahangos ékszertisztító segítségével.

  Miután összegyűjtötte a hozzávalókat és elkészítette az italt, Barbara egy “szuperdózissal” kezdte, minden reggel egy csésze folyadékot ivott, egy órán keresztül kortyolgatva. Meglepetésére a fájdalom és a duzzanat a lábában azonnal megszűnt.

  A következő néhány hétben, ahogy a tünetei javultak, Barbara elkezdte csökkenteni az adagot, míg két hónap múlva, a fájdalmai megszűntek, és csökkentette a reggeli két evőkanálra, amit ma is szed. “Azt olvastam, hogy az isiász soha nem múlik el, és most itt vagyok, teljesen fájdalommentesen!” – mondja a 61 éves nő, aki azért indította el a SciaticaPainStop.com-ot, hogy megossza a természetes gyógymódokat. “Annyira elképesztően érzem magam!”

  Ajánló   C-vitamin, a teljes bőrápolás csillaga – 1. rész

  Miért működik?

  Dr. Thomas Levy, a C-vitamin-kutató szerint a szervezet minden sejtje C-vitamint használ a betegségeket okozó gyulladások elleni védekezéshez. És mivel a fájdalom elsődleges oka a gyulladás, a C-vitamin-kiegészítők csodákra képesek. A figyelmeztetés? “A standard C-vitamin rosszul szívódik fel a szervezetben” – mondja. De a liposzómás C-vitamin, egy olyan forma, ahol a vitamin zsírba van zárva, majdnem 100 százalékban felszívódik. “A liposzóma külső bevonata gyakorlatilag azonos a sejtfallal, így szó szerint beleolvadhat abba a sejtmembránba, és annak részévé válhat”. Ráadásul nem jár a hagyományos C-vitamin mellékhatásaival (például hasmenéssel).

  Barbara tapasztalatai ígéretesek, de mint mindig, konzultálj az orvosoddal, mielőtt új kezelési terápiákat alkalmazol és/vagy változtatsz a meglévő fájdalomkezelési terveden.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!