2024. április 25. csütörtök
More

    Mit tegyek a poggyászba?

    Vannak, akik hetek vagy akár hónapok alatt szervezik meg a tökéletes nyaralást, és azt, hogy mit fognak magukkal vinni. Persze van az ellenpélda is: aki mindent az utolsó pillanatra hagy, főleg a csomagolást. Mindegy, melyik csoporthoz tartozol, ám az nem mindegy, mit viszel magaddal, ezért írtunk egy kis listát a nélkülözhetetlen kellékekről.


    A bőröndpakolás folyamatának megkezdésekor sokan az igazi szükségletekkel, a ruhákkal, cipőkkel kezdik, de megfeledkeznek a többi, legalább ennyire fontos utazási kellékről. Jó ötlet ezeket az apróságokat előre beszerezni, egy helyen tartani, hogy kéznél legyenek az utolsó simításoknál, így nem kell keresgélni indulás előtt – vagy ami még rosszabb, nyaralás alatt szembesülni azzal, hogy nincs velünk.

    Alapok

    Az első dolog, amit meg kell fontolni, hogy mibe csomagoljunk. Főleg a légi utazásnál számít a bőrönd mérete és súlya, amit erősen ajánlott figyelni, ha nem vágysz kellemetlen meglepetésekre. A négykerekű utazótáskák manapság egyre népszerűbbek, és sokkal kényelmesebben hordhatóak, mint a kétkerekű változatok, sőt az okos poggyász is már piacon van. Ez a verzió azért „okos”, mert az USB porton keresztül tudjuk tölteni általa a telefont.

    Útlevelünk védelme érdekében érdemes olyan tokot vásárolni, amibe más kártyák is beleférnek, így minden egy biztonságos helyen van, és nem kell az egész táskát feltúrni miattuk. Ne feledkezz meg a nyakpárnáról sem, ha hosszú útra indulsz, vagy utazás közben szeretsz szunyókálni!

    Az alapokhoz ragaszkodva most a kisgyerekkel utazóknak is kedvezünk. Minden anya és apa – vagy leendő szülő – tudja, milyen fontos a babafelszerelés egyben tartása, ezért mindegyiküknek van egy speciális táskája, amelyet magával vihet. Ha még nincs, vagy cserére vágysz, egy praktikus pelenkázó hátizsák vagy táska pelenkamatraccal lehet majd a kedvenced. A baba hordozását megkönnyítendő derékra akasztható babahordozót is ajánlunk, ami egy nagyobb zsebbel és cumisüveg tartóval is rendelkezik.

    Szépségápolás

    A legtöbb szállodai szobában már megtalálható az alap tisztálkodáshoz szükséges felszerelés, de előfordulhat, hogy egyes helyeken nincs, így hozni kell a sajátunkat. Ebben az esetben kell sampon, tusfürdő, testápoló, hidratáló krém, fogkefe, fogkrém, hajkefe stb. Amit alapjában véve sokszor használsz, mindent betehetsz.

    Mindannyian ismerjük a fényvédelem fontosságát, ezért mindenképp legyen nálad fényvédő vagy naptej!

    Strandoláshoz

    A fürdőruhákon és papucsokon kívül néhány kiegészítőre is szükséged lehet. Egy jó napszemüvegre, naptejre és kalapra szükség lesz – ezek védenek a naptól –, és frissíthetjük a strandruhákat és a strandtáskákat, hogy stílusosak maradjunk a vízben és azon kívül is. Végül egy törölköző sem árt…

    Elektromos kellékek

    Hajszárítót több szálláson és fürdőszobában is találhatunk, de sokan nem szívesen használják ezeket. Szerencsére a legtöbb elektronikai üzletben van összecsukható hajszárító, amely nagyon kevés helyet foglal el, így könnyen magaddal viheted.

    Ha sokat lógsz a telefonodon a nyaralás alatt is – sőt, ha fotózol is vele – ne felejts el becsomagolni egy külső akkumulátort!

    Ha a városnézést választod a tengerpart helyett, érdemes vásárolni egy nyakba szerelhető ventilátort 2000 mAh-s lítium akkumulátorral, amely akár 10 órán át is működik teljes feltöltéssel, majd USB-n keresztül tölthető.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!