2024. március 29. péntek
More

    Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 4. rész

    Mindenki követ el hibákat. Ha te is hibázol, akkor ezek közül sok a háztartási gondozás és karbantartás köré csoportosul. Akárhogy is próbálkozunk, a házimunkával nehéz harcot vívni. Szerencsére nem kell egyedül végigcsinálnunk – rengeteg olyan termék létezik, amelyek racionalizálják a különféle házimunkákat (beleértve azokat is, amelyeket valószínűleg mi is elrontunk). Sőt, ha kézbe veszünk néhány ilyen háztartási feladatot, azzal pénzt is spórolhatunk.

    Ajánló   Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 1. rész
    Ajánló   Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 2. rész
    Ajánló   Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 3. rész


    Hiba: Felbérelsz egy házfelügyelőt, hogy ellenőrizze a növényeket, amikor távol vagy

    Megoldás: öntözőkarók, amelyek hidratáltan tartják a növényeket

    Helyezd a növényöntöző karókat a cserepekbe vagy virágtartókba, helyezz el egy közeli vízforrást a csövükhöz közel, és tartsd a növényeket egészségesen és virágzóan. Egyszerre akár három vagy akár 50 darabot is vásárolhatsz, és soha többé nem kell aggódnod a növényeid miatt, amikor távol vagy.

    Hiba: Nem időjárásálló ablakok

    Megoldás: Egy kristálytiszta fólia, amely extra szigetelési réteget kínál

    Rögzítsd a szigetelőfóliát az ablakaidra, hogy további védelmet nyújtson a hő, a hideg és a fagykár ellen. Számos ablaktípushoz használható, beleértve az alumíniumot, a festett vagy lakkozott fát is.

    Hiba: Az éjszaka végén kidobni a félbehagyott borosüvegeket

    Megoldás: A maradék bor megőrzéséhez vákuumdugó használata

    Kinyitottál egy új üveg bort, de nem ittad meg? Most még egy napig frissen tarthatod. Egy borkímélő és vákuumdugó készlet eltávolítja és visszatartja a felesleges levegőt a palackokból, így még egy másik este is remekül fog ízleni.

    Hiba: Az ajándékcsomagolás lazán tartása a felhasználások között, ami növeli az esélyt a veszteségre vagy a sérülésre

    Megoldás: Biztonságos tárolás egy tökéletes méretű tárolóedénnyel

    Egy csomagolópapír-tároló tartály biztonságban tartja az ajándékcsomagolás tekercseit a két használat között, így nem kell többé a szekrényben keresgélni azokat a tekercseket, amelyeket esküszöl, hogy tavaly elpakoltál. Az átlátszó műanyag tároló lehetővé teszi azt is, hogy lásd a gyűjteményt, így nem kell mindent eltávolítanod, hogy megtaláld, amire szükséged van. Akár 20 tekercs is elfér benne.

    Hiba: A szikkadt rágcsálnivalók kidobása

    Megoldás: A csomagok újbóli lezárása, hogy frissen maradjanak

    Csúsztasd ezeket a zacskóújrazárókat a műanyag zacskókra, és élvezd az új, légmentes lezárást másodpercek alatt. Használata gyerekjáték, mivel könnyű és gyorsan felmelegszik, és többféle színben kapható, így mindig kiszúrhatod a fiókodban. Ráadásul a két darabos kiszereléssel egyet otthon tarthatsz, egyet pedig magaddal vihetsz az utazáshoz.

    Hiba: élelmiszer vagy termék pazarlása a tárolóedény alján

    Megoldás: szupervékony spatulák, amelyek segítenek elérni az utolsó cseppeket

    Soha többé ne dobj ki olyan edényt, amelynek alján használható termék van. Szépségápolási termékekkel, sminkkel, fűszerekkel és még sok mással együtt remekül használhatók mindazoknak, akik nem akarnak pazarolni (tehát mindannyiunknak).

    Hiba: Hagyod, hogy az ételek megromoljanak a hűtőszekrényben

    Megoldás: átlátszó tartályok segítségével jobban nyomon követheted az élelmiszereket

    A sokoldalú élelmiszer-tároló edények rendezetté varázsolhatják a zsúfolt hűtőszekrényt, megkönnyítve az összetevők nyomon követését és elérhető közelségben tartását. Ráadásul szellőzőfedéllel és lefolyótálcával rendelkeznek a termékek számára, így a gyümölcsök és zöldségek tovább maradnak frissek.

    Hiba: Drága szárítólemezek vásárlása

    Megoldás: A szárítóba helyette az újrafelhasználható gyapjú szárítógolyókat dobd be

    A gyapjú szárítógolyók nem csak puhán tartják a ruhákat, és segítenek gyorsabban megszáradni a szennyeseknek, de mindegyikük akár 1000 töltésig újrafelhasználható. Emellett nem tartalmaznak adalékanyagokat, így az érzékeny bőrűek számára is jó helyettesítői lehetnek, ráadásul illóolajokkal vagy anélkül is használhatod őket.

    Hiba: A kényes ruhák károsítása a mosógépben

    Megoldás: hálós szennyestartó zsákok a kíméletes mosáshoz

    A hálós szennyestartó zsákoknak köszönhetően biztonságban és védve tarthatod a finom ruhadarabokat, amíg azok a mosásban vannak. Többféle stílus és forma áll rendelkezésre, méretre szabva az olyan kisebb darabokhoz, mint a maszkok vagy melltartók, egészen a nagyobb pulóverekig.

    Hiba: A bútorokkal való kopás miatt elhasználódott padlók

    Megoldás: szilikon széklábfedelek, amelyek megakadályozzák a karcolásokat

    Csúsztasd a szilikon és filc széklábhuzatokat a székek vagy bútorok lábaira, és tartsd a padlót tisztán és épségben. Többféle színben és méretben kaphatók, hogy illeszkedjenek a dekorációhoz, és ígéretük szerint szerszámok vagy ragasztó nélkül a helyükön maradnak.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!