2024. április 24. szerda
More

    Gyakori háztartási hibák, amiről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerül – 1. rész

    Mindenki követ el hibákat. Ha te is hibázol, akkor ezek közül sok a háztartási gondozás és karbantartás köré csoportosul. Akárhogy is próbálkozunk, a házimunkával nehéz harcot vívni. Szerencsére nem kell egyedül végigcsinálnunk – rengeteg olyan termék létezik, amelyek racionalizálják a különféle házimunkákat (beleértve azokat is, amelyeket valószínűleg mi is elrontunk). Sőt, ha kézbe veszünk néhány ilyen háztartási feladatot, azzal pénzt is spórolhatunk.


    Itt jön a képbe ez a lista; az itt található elemek segíthetnek kijavítani a gyakori háztartási hibákat – köztük azokat is, amelyekről nem is tudod, hogy naponta egy rakás pénzedbe kerülnek. Olvass tovább a gyors és egyszerű megoldásokról, amelyekkel optimalizálhatod a túlhajszolt készülékeidet, egyszerűsítheted a tárolást, és még a hulladék mennyiségét is csökkentheted.

    Hiba: Drága szakemberek alkalmazása a háziállat szőrzetének ápolására

    Megoldás: Kefélés és a szőrzet ápolása

    Ha kedvenced szőrvágása drágább, mint a te fodrászod, akkor fontold meg a kisállat szőrkefét és szárítót, hogy szőrét tisztán és egészségesen tartsd. Két hő- és levegőfokozatú beállítással, valamint 6 láb hosszú zsinórral rendelkezhet, amely könnyen elérhetővé és beállíthatóvá teszi kutyád vagy macskád számára.

    Hiba: Kávézók és presszók gyakori látogatása

    Megoldás: A tűzhelyen lévő eszpresszógép, amely finom kávét főz otthon

    A tűzhelyre szerelhető francia presszókávé- és teafőző az elégedett értékelők szerint finom kávét készít, ha egyszer elsajátítod a használatát. Boroszilikát üvegből és rozsdamentes acélból készülhet, csúszásmentes szilikon talppal, és egyszerre akár 34 uncia kávét is készíthetsz vele – természetesen úgy, hogy a kávéőrleményt elkülönítve tarthatod.

    Hiba: Azt gondolod, hogy csak a baristák tudnak készíteni lattét és cappuccinót

    Megoldás: A kézi tejhabosító, amely pillanatok alatt tökéletes habot ad

    A tejhabosítót gyerekjáték használni, egyetlen egyszerű be- és kikapcsoló nyomógombbal vezérelhető, hogy otthon is elkészíthesd kedvenc tejeskávéd. Elemmel működhet, így soha nem kell zsinórral vagy töltővel bajlódnod, és egy elegáns fémállványt is tartalmazhat. Így van, egy perc alatt megfoghatod, használhatod, és máris élvezheted az italodat.

    Hiba: Papírtörlő folyamatos vásárlása mindennapi használatra

    Megoldás: Egy csomag megbízható konyhai törülköző, amit újra tudsz használni

    Használj sokoldalú pamut törülközőket minden konyhai és háztartási igényedhez – nedvszívóak, vonzóak és újrafelhasználhatóak, így pénzt takarítasz meg azzal, hogy nem vásárolsz papír törülközőt, és csökkented a hulladékot és a csomagolást otthonodban.

    Hiba: Nem válogatod a szennyest

    Megoldás: A szennyeskosár, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén előválogasd a szennyest

    Miért nehezítsük meg a mosást a kelleténél jobban? Egy összecsukható dupla szennyeskosárral előválogathatod és elkülönítheted a ruháid szín, mosási igény (pl. finom ruhák vs. ágynemű) vagy akár a helyiség szerint is. Aztán, amikor nincs használatban, szétszedheted, hogy könnyen tárolható legyen.

    Hiba: Nem megfelelően főzött ételek kidobása

    Megoldás: A főzési hőmérő, amely pontos mérést biztosít

    A nem eléggé átsütött étel nem csak étvágytalanító, de meg is betegíthet téged és szeretteidet. A főzési hőmérő megszabadít az ételkészítéstől, így pontosan tudod, mennyire sül át az étel. Szuper egyszerű lehet a használata, nagy kijelzővel, 44 hüvelykes vezetékkel ellátott szondával és hangjelzéssel, amikor az étel eléri a hőmérsékletet.

    Hiba: Hagyod, hogy a maradványok vagy a szennyeződések befolyásolják a mosógépet

    Megoldás: A tisztító tabletta, hogy felfrissítsd

    Ha ruháid mosási ciklus után kevésbé friss szagúak, érdemes megfontolni a mosógép-tisztító tablettákat. Körülbelül 30 mosásonként használj egyet, hogy a gép látható és nem látható részein lévő szennyeződéseket és maradékokat is eltávolítsd.

    Hiba: Nem véded a padlót a háziállatok ételével kapcsolatos szennyeződésektől és károktól

    Megoldás: A kisállat edények elhelyezése egy biztonságos szilikon alátéten

    Tartsd tisztán a padlót, és hagyd, hogy a szilikon állateledel alátét elviselje a kiömlött folyadékokat és a rendetlenséget. A 21,5 x 14 hüvelyk méretével elég nagy ahhoz, hogy az étel- és vizes edényeket befogadja, enyhén megemelt peremmel rendelkezik, amely megakadályozza a szivárgást. Ráadásul könnyen tisztítható, és akár mosogatógépben is elmosható.

    Hiba: Hagyod, hogy a foltok és maszatok megtelepedjenek a képernyőn vagy a lencséken

    Megoldás: Fontos eszközeidnek karbantartása egyszerű, eldobható törlőkendőkkel

    Ha azt gyanítod, hogy szemüvegednek és képernyődnek valószínűleg szüksége van egy kis odafigyelésre, ezek a lencsetörlők és tisztítókendők megteszik a magukét.

    Hiba: Egyszer használatos termékekre támaszkodsz a takarításhoz

    Megoldás: Újrafelhasználható organikus pamut törölközők

    Az újrafelhasználható, tanúsítottan organikus pamut törülközők ott kellenek, ahol a hagyományos papírtörülközők már nem segítenek, megkönnyítve a kiömlött vagy kifröccsent folyadékok feltakarítását anélkül, hogy a szennyeződés lerakódását növelnék – minden törülköző akár 130 tekercs papírtörlőt is helyettesíthet.

    A cikk a következő bejegyzésben folytatódik.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!