2024. március 29. péntek
More

    Mit csinálj a kisállatoddal, míg nyaralsz?

    Itt a nyár, így egyre többen kezdenek el gondolkodni a nyári utazásokon. De mi van akkor, ha nem tudod vagy nem akarod nyaralni vinni a házikedvencedet? Nos, van néhány lehetőséged.

    Család, barátok, szomszédok

    Kihúzod a konnektorból a kávéfőzőt, elzárod a csapot, meglocsolod a virágokat… hosszú a nyaralások előtti tennivalók listája. A házi kedvenc elhelyezése is ezen a listán szerepel, mivel a távollétünk miatt ennek kiválasztása felelősségteljes kihívás.

    Először természetesen a család, a közeli barátok vagy a jó szomszédok juthatnak eszedbe, mielőtt azonban bárkire rábíznád a kis kedvenced gondozását, vedd figyelembe a következőket:

    Milyen a kapcsolata a szóban forgó személynek az állatokkal? Felelősségteljes és megbízható ember? Lehetősége és ideje van a kisállat gondozására? Vannak háziállatai neki is? Ha igen, milyenek? Milyen környezetben és körülmények között él? Megfelel az otthona a kedvenced igényeinek?

    Számtalan probléma adódik, legyen szó bármilyen állatról: a tengerimalacok és a törpemalacok is egészen más gondozást igényelnek.

    Miután megtaláltad a megfelelő személyt, és ő hajlandó elfogadni a kérésedet, csak át kell adnod a megfelelő utasításokat vagy tartozékokat, például a pórázt, a nyakörveket, a tálkákat, az ételét és a játékokat.

    Hotel

    Ha te is szállodába mész, miért nem küldöd oda a kutyádat vagy macskádat is, amíg távol vagy? Magyarországon a szolgáltatás még gyerekcipőben jár, de már egyre több városban bevezették. Ezekben a „szállodákban” a házi kedvencek nem csak szállást, hanem minden ellátást megkapnak: profi személyzet gondoskodik a megfelelő etetésről, a megfelelő testmozgásról, az ideális hőmérsékletről, de szükség esetén a megfelelő társaságról is. Természetesen az orvosok a nap 24 órájában ügyeletet is tartanak.

    Ennek a professzionális szolgáltatásnak az az előnye, hogy tudod, hogy a barátod jó helyen van, a hátránya viszont, hogy némi plusz költségbe kerül.

    Szitter

    Igen, van bébiszitter helyett állatszitter. Azok, akik ezt a szolgáltatást nyújtják, nem csak a nyaralás alatt tudják biztosítani ezt, hanem szükség esetén a nap bármely szakában gondoskodnak kedvencedről.

    A háziállatok gondozása is igényel némi előkészületet. Ha megtaláltad a megfelelő személyt, érdemes egy személyes találkozót kialakítani, ahol elmondhatod az igényeket, kívánságokat, ismertetheted a gondozó kötelezettségeit, és tájékoztathatod a többi szükséges tudnivalóról.

    A szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy az állatok az otthonodban, megszokott környezetükben maradhatnak, ezért fontos, hogy megtaláld és kiválaszd azt, akiben megbízhatsz. Másrészt az otthonod nem lesz üres akkor sem, ha nem vagy a közelben. Végül, de nem utolsósorban a gondozók költséghatékonyabb megoldást jelentenek, mint az állatszállodák.

    Hol találsz ilyen embert? Az internet is segítségünkre van ebben: a domelia.hu-n például számtalan olyan személy profilja található, aki ilyen szolgáltatást kínál. Könnyen, gyorsan és egyszerűen felveheted velük a kapcsolatot és referenciákat is találsz.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!