2024. március 28. csütörtök
More

    Hogyan készítsünk arcpakolást

    A mitesszerek sok ember életét megkeserítik. Néhány jól bevált otthoni alkalmazáscsomag segíthet a probléma megoldásában vagy enyhítésében.


    A mitesszerek, ezek az apró fekete „dugók” ártalmatlanok, de kellemetlenek, mert nagyon feltűnőek lehetnek, és rontják az esztétikai összképet. A mitesszer nem más, mint a felesleges faggyú, ami a bőr felszínére tapad és a pórusokban megtelepszik. A zsír és az elhalt hámsejtek a levegő hatására oxidálódnak és feketévé válnak.

    Ezt tedd!

    Kipróbálhatod a drogériákban kapható mitesszereltávolító tapaszokat.

    Felkereshetsz egy szakembert, aki a megfelelő kezeléssel eltávolítja a faggyút és a szennyeződéseket a bőrről.

    Enyhébb esetekben házilag készített pakolásokkal is kísérletezhetsz.

    Ezt ne tedd!

    Ne nyomkodd és ne piszkáld a mitesszereket! Ez nagy pórusokat és maradandó hegeket okozhat.

    Ne dugd homokba a fejét: foglalkozz a problémával!

    Ne használj alkoholos szárítókat, azok nem segítenek a mitesszeres bőrön.

    Agyagmaszk

    Az agyagot régóta használják arc- és testápolásra. Nagyon hatékonyan kezeli a pórusokat, mivel gyengéden tisztít és méregtelenít. Felszívja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, miközben ásványi anyagokat juttat a bőrbe.

    Elkészítés: Keverjünk össze 1 teáskanál bentonitport annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjunk, és néhány csepp teafaolajjal. Vidd fel a keveréket a problémás területre, hagyd hatni 5-10 percig (a felvitt réteg vastagságától függően), majd mosd le meleg vizes szivaccsal, mielőtt teljesen megszáradna. Ezután alkalmazd a szokásos hidratálót.

    Aszpirin maszk

    Az aszpirin hatóanyaga, a szalicilsav a mitesszerek egyik leghatékonyabb kezelése. Antibakteriális és szárító hatása miatt a folyékony formában lévő szalicilsav számos bőrproblémát kezel. Lebontja a bőr pórusaihoz tapadt sejteket, amik eltömíti azokat, mitesszereket és pattanásokat okozva.

    Elkészítése: Törj össze 3-5 aszpirin tablettát (a kezelendő felület nagyságától függően), és keverd össze annyi meleg vízzel, hogy könnyen felvihető pasztát kapj. Vidd fel a problémás bőrre, hagyd hatni 5-10 percig (száradásig), majd langyos vízzel öblítsd le. Megjegyzés: ha allergiás vagy az aszpirinre, ne használd pakolásként!

    Joghurt- uborka maszk

    Az uborka A-, C- és B1-vitaminban gazdag. Nyugtat, hidratál és javítja a bőr textúráját. A joghurt kiváló gyulladáscsökkentő, megakadályozza a baktériumok növekedését és tisztít.

    Elkészítése: 1 összeturmixolt uborkát keverj össze annyi joghurttal, hogy kenhető minőségű legyen. Vidd fel a bőrre, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!