2024. március 29. péntek
More

    Ezt használd, ha támad az atópiás dermatitis

    A Menthyloxy Propylene Glycolt, Licochalcon-A-t, Decanediolt és omega-6 zsírsavakat tartalmazó új Eucerin AtopiControl termékcsalád hatékony megoldás az atópiás dermatitisz kezelésére, és bőrbarát összetevőinek köszönhetően akár az érzékeny baba bőrre is használható.


    Az Eucerin® AtopiControl termékcsalád hatékony megoldást nyújt az atópiás dermatitisz mindkét fázisára (gyulladt és tünetmentes). A gyulladásos szakaszban SOS nyugtató krém és viszketés elleni spray javasolt. Tünetmentes időszakokban javasolt a bőrápolás omega zsírsavval.

    Az atópiás dermatitis a felnőttek 5%-át és a gyermekek 10-20%-át érinti világszerte. A betegek 95%-a öt éves kora előtt tapasztalja először ezt a krónikus, nem fertőző bőrbetegséget.

    „A hámlás, a gyulladt bőr és az extrém viszketés nyilvánvaló tünetei az atópiás dermatitisznek. A lélekre gyakorolt ​​hatást azonban nem látja az ember. Sok atópiás dermatitiszben szenvedő ember számol be a korlátozottság és az elutasítás érzéséről, egyáltalán nem gondolja vonzónak saját magát. A gyerekek különösen ki vannak téve a kortárs elfogultságnak és a kirekesztésnek” – magyarázza Dr. Gitta Neufang, az Eucerin® kutatási igazgatója.

    „Egyre több atópiás dermatitiszben szenvedő felnőtt, különösen a kisgyermekes anyák keresnek gyengéd, biztonságos és hatékony bőrápoló megoldásokat a gyulladás tüneteinek enyhítésére, helyi gyógyszerek használata helyett például a hidrokortizon pótlására.” Dr. Geeta Newfang.

    Az atópiás dermatitisz gyulladásos szakaszában a betegek viszketést, bőrgyulladást, súlyos esetekben elviselhetetlen fájdalmat tapasztalnak. Dr. Gitta Neufang szerint a betegeket, különösen a gyermekeket mélyen érintik ezek a tünetek. Előfordulhat, hogy emiatt nem tudnak aludni éjszaka, a viszketés súlyosbíthatja a helyzetet.

    Az Eucerin® SOS nyugtató krém hatékonyan enyhíti a gyulladásos fázist, és csecsemők vagy kisgyermekek bőrén is használható. A krémet a páciens bőrfelülete jól tolerálja, így biztonságos és hatékony megoldás az enyhe és közepesen súlyos atópiás dermatitisz gyulladt stádiumaira, és csökkentheti a helyi gyógyszerek, például a hidrokortizon alkalmazásának szükségességét.

    Az atópiás dermatitiszben szenvedő betegeknél a betegség egy ördögi kör: a bőr védőfunkcióinak sérülésével a kórokozó baktériumok, különösen a Staphylococcus aureus aktiválódnak, és gyulladásos folyamat indul be. A páciens vakarással reagál, ami tovább gyengíti a bőr védő funkcióját. Az SOS bőrnyugtató krémet és a viszketés elleni spray-t úgy tervezték, hogy azonnal enyhítsék a viszketést – olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek megtörik az atópiás dermatitisz ördögi körét.

    Az SOS nyugtató krém összetétele négy hatóanyag kombinációja:

    • Mentiloxi-propilén-glikol enyhíti a viszkető bőrt.
    • Az édesgyökérből kivont Licochalcone-A nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású.
    • Az antibakteriális decanediol felveszi a harcot a Staphylococcus aureus baktériummal, amely aktiválja a gyulladásos folyamatok kialakulását. 
    • Az omega-6 zsírsavak és a ligetszépe növényből származó szőlőmagolaj erősíti a bőr természetes lipidhéját.

    A betegség tünetmentes, nem akut szakaszában a bőr csak száraz, vörös, enyhén hámló, de így is különleges ápolást igényel. Ez az a szakasz, ahol az Eucerin® AtopiControl Omega zsírsav termék veszi át az uralmat. Az Omega zsírsavas termékcsalád 12% testápolót, 12% krémet és 12% arckrémet tartalmaz. Ezeknek a termékeknek a rendszeres használata meghosszabbítja a nem gyulladásos fázist, és csökkenti az olyan tüneteket, mint a száraz bőr, a hámlás és a kellemetlen bőrfeszülés.

    Fürdéshez az Eucerin® AtopiControl lipidolajos fürdőt ajánljuk. Az Eucerin® AtopiControl bőrápoló termékek parabénektől, színezékektől és illatanyagoktól mentesek. Hatékonyságukat és bőrbarát tulajdonságaikat klinikai és bőrgyógyászati ​​vizsgálatok igazolták.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!