2024. április 20. szombat
More

    Kiket érint az ekcéma?

    Az ekcéma megjelenése rendkívül kellemetlen és zavaró tünetekkel, és gyakran erős viszketéssel jár, ami súlyosan befolyásolja az életminőséget.


    Az ekcéma a bőr felületes gyulladása, amely szinte bármely életkorban és a testfelület bármely részén előfordulhat, változatos tünetekkel és különböző kiváltó okokkal. Ez a probléma a magyar lakosság körében is nagyon gyakori, de fontos megjegyezni, hogy a tévhitek ellenére a betegség nem testi érintkezés útján terjed, vagyis nem tekinthető fertőzésnek. Gyakran az erős viszketés arra kényszeríti az érintettet, hogy vakarja, dörzsölje az adott területet, de mindez csak ront az állapotán. Megfelelő kezelés nélkül az ekcéma bakteriális és vírusos fertőzésekhez, valamint alvászavarokhoz, önértékelési problémákhoz és egyéb pszichológiai problémákhoz vezethet.

    Bár az ekcéma pontos oka nem ismert, az biztos, hogy genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszhatnak a folyamatban. Becslések szerint az Egyesült Államok lakosságának közel 10%-a szenved a betegség valamilyen formájától, míg az Egyesült Királyságban minden ötödik gyermek és minden 12. felnőtt.


    Az ekcémáról ezekben a cikkekben találsz további információt:

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!