2024. április 20. szombat
More

    Mennyi szex kell egy kapcsolatba?

    Egy kapcsolat elején az idő nagy részét az ágyban töltitek, bár nem sorozatozással vagy olvasással, de nem is alvással. Ahogy az idő előrehaladtával egyre jobban megismeritek és megszokják egymást, úgy egyre ritkábban szaggatjátok a lepedőt. A szex nem olyan izgalmas, mint régen, és így heti vagy havi néhány alkalomra csökken. Ha hosszú távú kapcsolatban éltél, valószínűleg átéltél már hasonlót.

    És bár teljesen normális, hogy a te vagy partnered szükségletei idővel változnak, kevesebb szex mellett sokakban még mindig felmerül a kérdés, hogy ez normális-e? Oké, ha hetente vagy havonta csak néhányszor szexeltek, vagy ennél több kellene? Milyen gyakran csinálják mások?

    Jessa Zimmerman szexterapeuta és házassági tanácsadó válaszolt a kérdésre.

    A szakértő nem győzi hangsúlyozni, hogy nincs olyan, hogy normális vagy megfelelő mennyiségű szex. Nincs egyetlen mágikus szám, amely minden párnál működne. A terapeuta szerint ez mindig mindkét fél személyes szükségleteitől függ, és ez alapján változik a szex mennyisége egy kapcsolatban. Vannak, akik havonta csak egyszer szexelnek, de olyanok is akadnak, akiknek egyáltalán nincs szex a kapcsolatukban, és így is jó nekik.

    Jessa azt mondja, az emberek akkor érzik úgy, hogy nem szexelnek eleget, ha a mennyiséget a párkapcsolat korai szakaszához hasonlítgatják. A szakember szerint jobb elkerülni ezt az összehasonlítást.

    „Normális, hogy szexuális érdeklődésünk idővel változik, és többé már nem érezzük úgy a vágyat” – fejtette ki hozzátéve, hogy a szexuális érintkezés gyakoriságának csökkenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami nem stimmel a kapcsolatban. Ha a jelenlegi helyzet megfelel nektek, akkor kár stresszelni ilyen dolgok miatt.

    Bár a szex valóban egy kapcsolat fontos része, Jessa azt mondja, hogy vigyáznod kell, ne csak erre koncentrálj. Az igazi cél az, hogy a párod kedvében járj a szexen kívül is, hogy megfelelően megértsétek egymást. Ha ez megvan, akkor könnyedén meg tudjátok beszélni egymással az esetleges szexuális problémákat is.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!