2024. március 28. csütörtök
More

    A nyak- és hátfájás leküzdésének módszere

    A testünk jelez, ha valami nincs rendben. Akár az edzés volt túlzottan megterhelő, akár rossz mozdulatokat teszünk, de az is lehet, hogy csak görnyedten ülünk nap, mint nap, a testünk bizonyos nyak- és hátfájdalmakkal jelzi, valamin változtatnunk kell.

    Hoztunk pár tippet, hogyan csökkentsd ezeket a kellemetlen tüneteket.

    Orvosok javasolják a pácienseiknek, amikor ilyen problémával fordulnak hozzájuk, hogy az első 48-72 órában jeges borogatással csillapítsák a fájó érzetet. Ezt 10-20 percig kell fennhagyni a fájó területen, amivel megelőzhető a gyulladások kialakulása, az idegeket nyugtatja és csillapítja a fájdalmat is. Ha azonban ezután sem múlik el a panasz, be kell vetni a meleget, és egy forró zuhannyal vagy meleg borogatással fokozzuk a vérkeringést és ellazítjuk az izmainkat.

    Masszőrhöz járni elég drága, ám nem felesleges. Azonban, ha nem olyan vészes a probléma még, otthon a párod vagy te magad is kimasszírozhatod a görcsös területeket. Dörzsöld az izomzatod és nyomogasd a fájó területet.

    Az izomgörcsök és az izommerevség sokkal hamarabb áll be, ha a szervezeted dehidratált, azaz nem viszel be elegendő folyadékot. Ügyelj mindig arra, hogy naponta legalább 2,5 liter folyadékot igyál!

    Gyakori hiba, hogy nem megfelelő párnát választunk alváshoz. Igen, ez is kialakíthatja reggelre a nyak és a hát területein a fájdalmat. A legjobb a tollból vagy memóriahabból készült párnák, amik megfelelően megtámasztják a nyakad éjszaka.

    Pihenj! A szervezeted jelez, mégpedig azt, hogy pihenésre van szükséged. Nem feltétlenül alvásra kell gondolni. Feküdj az ágyra, tegyél a nyakad és a térded alá egy-egy nyakpárnát, hogy könnyebben ellazuljanak az izmaid, és pihenj egy keveset. Zenét is hallgathatsz közben.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!