2022. május 16. hétfő
More

  A kamilla jótékony hatásai

  Évszázadok óta alkalmazzuk az orvoslásban a német és római kamillát. A kamilla, mint gyógynövény jótékony és pozitív hatásokkal védi a szervezetünket a bennük lévő flavonoidok miatt.

  Teák főzésére, szépségápolási kozmetikumokra, aromaterápiára is hasznos, rendkívül széles palettában lehet alkalmazni a gyógyhatásait. Álmatlanságra, bőrbetegségekre, gyulladásokra, náthára, seebekre, ekcémára, egyéb bőrbetegségekre és emésztési problémákra ajánlott.

  Alvás előtt fogyassz egy kis kamillateát. Amellett, hogy csökkenti a szervezetedben lévő gyulladásokat, a pihentető, mély alvást is elősegíti a benne lévő apigenin nevű flavonoidnak köszönhetően, ami nyugtató hatással rendelkezik.

  Számos tanulmány bizonyítja a menstruációs görcsökre kifejtett jótékony hatását, a vércukorszint optimalizálását cukorbetegeknél és az egyéb szövődmények kialakulását.

  A kamillatea fogyasztása sokféle betegség ellen segíthet, így például a csontritkulás, a szív- és érrendszeri betegségek és a menopauzával kapcsolatos betegségek ellen.

  A fertőzések elleni küzdelemre az immunrendszer gyulladásokkal reagál, a kamilla pedig olyan vegyületeket tartalmaz, amik ezeket csökkentik.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!