2024. március 28. csütörtök
More

    Akadályozd meg a szőrtüszők benövését!

    Mindegyikünk életében előfordult már az otthoni szőrtelenítés során, hogy kis pattanásszerű szőrbenövések keletkeztek utána pár nappal. Ezek nem csak esztétikai gondot okoznak, de nagyon fájdalmasak is, ha begyulladnak.

    A szőrtelenítés kezdő lépésének a bőr felpuhításának kell lennie. Zuhanyzás után vagy közben, nedves bőrön érdemes végezni, használhatsz hozzá borotvahabot, tusfürdőt vagy krémeket is, amik által a szőr és a bőr is puhább, kezelhetőbb lesz.

    Újabb gyakori hiba, amikor a szőrnövekedéssel ellentétesen végezzük a szőrtelenítést. A gyantázást ugyan így kell végezni, de a borotválkozást és az epilálást például nem.

    Az eszközök fertőtlenítéséről sem szabad megfeletkezni. Mindegy, hogy mit használsz, nem árt gyógyszertárban kapható fertőtlenítő spray-vel lefújni használat előtt és után. A bőröd hálás lesz érte.

    A hámlasztást ne a borotválkozás napján, hanem másnap alkalmazd. Fontos a fényvédő szerek alkalmazása is, mely szintén védi a bőröd a káros fénysugarak ellen, ráadásul a szőrtüszőket is óvja a rosszul növő szőrszálak ellen.

    Ne feledkezz meg a bőröd hidratálásáról sem. Ehhez könnyed testápolókat is használhatsz, ami nem tartalmaz alkoholt, illatanyagokat és illóolajokat. Aloe verás zselé is használható a bőr nyugtatására és hidratálására.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!