2024. április 19. péntek
More

    A hajhullás gyakori oka: a cinkhiány

    A hajhullást gyakran okozza a cink hiánya. Ez a hiánybetegség több egészségügyi problémáért is felel, többek között a hajhullásért, a bőrproblémákért, az immunrendszer gyengeségéért, az étvágytalanságért és a pszichés zavarokért is.

    A cinkről ebben a cikksorozatunkban olvashatsz bővebben.

    Mivel a cink sokféle szervi folyamatban vesz részt, a hiánya szinte minden szervünket érinti. Sokféle tünet utalhat cinkhiányra, leggyakrabban a bőrön, illetve a hajkoronán lévő változásokból jöhetünk rá, hogy hiányunk van.

    Amikor elkezd hullani a hajad, szinte ijesztően hat az a több tíz- vagy száz szál haj a fésűbe/hajkefébe ragadva. Mintha csomókban hullana ki, talán néha azon is elgondolkodsz, ha ez így folytatódik, nem is marad hajad egy pár hét múlva.

    A cink hiányát legtöbbször a nem megfelelő táplálkozás okozza. Az állati eredetű élelmiszerekben nagyobb mennyiséggel található cink, mint a növényiben, valamint a hiányzó nyomelem-mennyiséget különböző cinkpótló étrendkiegészítőkből is be tudjuk vinni a szervezetünkbe. A vegetáriánus életmódot követőknek különösen oda kell erre figyelniük.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!