2024. március 28. csütörtök
More

    8 tipp a gyönyörű fürtökért

    Örök dilemma nálunk, nőknél a hajviselet. Aki egyenes hajjal született, szinte biztos, hogy göndör fürtökről álmodozik, és ugyanez igaz fordítva is. A haj színe és viselete egyébként nem csak a nők szívügye, sok esetben a férfiak esetében is megvan egy női hajideáll, ami alapján választhatnak párt.

    Pár hajgöndörítési tippet hoztunk el az egyenes hajú hölgyeknek kedvezve.

    A hő nélküli hajgöndörítés talán a legjobb megoldás, amennyiben a haj szerkezetét is szeretnéd megóvni. Némi segédeszközzel egy éjszaka alatt te is gyönyörű loknikat varázsolhatsz magadnak. Íme a 6 legjobb hő nélküli hajgöndörítő módszer:

    Harisnyával való göndörítés

    Ehhez a megoldáshoz semmi másra nem lesz szükséged, csak egy már amúgy sem hordott harisnyára. 10-15 centiméteres csíkokra vágd szét a szárát, majd a nedves hajat tincsenként tekerd fel egy-egy csíkra. A harisnyát a végén csomózd össze, majd jöhet a következő tincs. Ha ezt végig megcsinálod az egész hajadon, és utána megszárítod vagy úgy hagyod éjszakára, reggel hihetetlenül göndör, dús frizurát kapsz.

    Hajpántos változat

    A következő tipphez vagy egy ruhaanyagból készült hajpántra, vagy egy harisnyának az egyik szárára lesz szükséged (ha az utóbbit választod, kösd fel a fejedre, mintha hajpántként akarnád használni). A frufrutól indulva kezd el a pánt alatt kívülről befelé rátekerni a pántra. Minden tekerésnél fogj egy újabb tincset az előzőhöz, míg a fele hajad kész nem lesz. Ezután jöhet a másik oldal szintén a frufrutól indulva. Hátul találkozik a két feltekert oldal, a maradék hajat még tekerd fel, hogy hátul is meglegyen a göndör hatás. Meg is száríthatod, de hagyhatod egy éjszakára pihenni, hogy magától száradjon. Mikor reggel kibontod, meg fogsz lepődni, milyen szép loknijaid lesznek.

    Hullámcsatok

    Igen, a hullámcsatok is a barátaid, ha hő nélküli hajgöndörítésről van szó. A hajadat oszd tincsekre félszáraz állapotukban, majd egy tincset megfogva csavard fel az ujjadra. Mikor kihúzod belőle az ujjad, ügyelj rá, hogy az így kapott „tekercs” ne essen szét. Tűzd fel a hullámcsat segítségével, majd jöhet a következő tincs. Ha éjszakára így hagyod, a reggel nem marad el jókedv nélkül.

    Konty

    Lágy hullámokat varázsolhatsz magadnak, ha éjjel lefekvés előtt kontyba kötöd a hajad.

    Fonás

    A hajad tincseit kisebb fonatokká is alakíthatod szintén egy éjszakára. Ezzel sűrűbb hullámokat kölcsönözhetsz. Ha kicsit nagyobb hullámokat szeretnél, egy fonatot készíts az egész hajadból.

    Hajcsavarók

    A klasszikus hajgöndörítő módszer sem maradhat ki. Hajcsavarókra csavard fel a nedves tincseid, rögzítsd őket, majd szárítsd meg őket vagy hagyd úgy egy éjszakára.

    Hővel is tudsz hajad göndöríteni, bár ez kicsit jobban roncsolja a hajat. Minden ilyen hajformázás esetén használj formázás előtti hővédő spray-t.

    Hajsütővas

    Bontsd tincsekre a hajad, majd csavard fel az előmelegített hajsütővasra. Tartsd rajta egy darabig, majd engedd el. Ha az ujjadra rácsavarod a még meleg tincset, majd rögzíted a hajtövedhez egy hullámcsattal, hogy úgy hűljön ki, tartósabb marad a göndörség.

    Hajvasaló

    Bizony, a hajvasaló nem csak egyenesítésre használható. Miután a hajadat tincsekre bontottad, fogj meg egy tincset, és fogd be a hajvasaló lapjai közé, majd fordítsd át a gépet a másik oldalára, és így húzd végig a hajon. Másik megoldás, hogy a tincset a hajvasaló külső oldalán végigvezetve húzd át alatta, majd ezután fogd a két lap közé, és így húzd végig a tincsen.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!