2024. március 28. csütörtök
More

    A fülek megfelelő tisztítása

    A túlzott fülzsír tünetei –>

    El kell távolítani a fülzsírt?

    Nem igazán kell. A tested mindent egyedül csinál. Amíg egészségesen táplálkozol és ügyelsz a higiéniára, a fülzsír magától kihullik. A füled öntisztulási folyamatának megkönnyítésére javasolt mód, hogy puha, nedves ruhával tisztítsd meg a füled kívülről, és vegyél meleg zuhanyt, hogy a fülzsír puha maradjon, és elősegítsd annak kihullását.

    Miért hagyd békén a fülzsírt?

    A fülek gondozásának legjobb módja, ha magára hagyod a fülzsírt. A füled sokkal érzékenyebb, mint a tested legtöbb szerve. Az egészséges fülzsír megvédi hallójárataid a portól, szennyeződésektől és rovaroktól. A legtöbb esetben a füled öntisztítja a hallójárataid, például minden alkalommal, amikor zuhanyozol, és engeded, hogy egy kis víz befolyjon a füledbe, a fülzsír meglágyul és magától kihullik. Ugyanez történik, amikor rágsz, eszel, beszélsz, és bármit megteszel, ami mozgásban tartja az arcizmokat.

    Bár ami még fontosabb, az nem a felesleges tisztítás, hanem a fülzsír olyan tárgyakkal való tisztításával kapcsolatos kockázatok, mint a pamutvégű rügyek. A pamut törlőkendők vagy bármi hasonló rendkívül veszélyes lehet, mivel károsíthatja a dobhártyát, és a fülzsírt mélyen a hallójáratba nyomja. Így a fül „tisztítása” helyett az alatta lévő kényes részeket károsíthatja meg, vagy a legrosszabb esetben, és fertőzésekre érzékenyebbé teheted a füled.

    Hogyan tisztítsd meg biztonságosan a füled?

    A füled már mindig az öntisztítással van elfoglalva. Ha azonban szeretnéd megkönnyíteni a folyamatot a füled számára, megoszthatod a terhelést a fül biztonságos tisztításával. A fülek biztonságos tisztításához a következőket kell tenned:

    • Naponta zuhanyozz, és engedd, hogy a zuhany alól, hogy a meleg víz befolyjon a füledbe. Az eljárás lágyítja a fülzsírt, így könnyebben távolítható el a füled számára.
    • Tiszta, nedves ruhával tisztítsd meg a füled kívülről.
    • A hallókészüléket használó idősebb felnőtteknek gondoskodniuk kell azok rendszeres tisztításáról.

    Óvintézkedések, amelyeket meg kell tenned a fülek tisztítása során:

    • Csak nyugodtan, és ne próbáld túltisztítani a füled. Az Amerikai Fül-orr-gégészeti – Fej- és Nyaksebészeti Akadémia határozottan elutasítja a vattacsomók és vattacsomók használatát a hallójáratok tisztítására. Nagy a kockázata annak, hogy károsítják a dobhártyát, és beljebb tolják a fülzsírt, ami a fülzsír összetapadását és eltömődését eredményezi.
    • Egy másik óvintézkedés, amelyet meg kell tenned, hogy minden eszközzel kerüld a fülgyertyát. A forrás szerint a fülgyertyák súlyosan megsérthetik a hallójáratot és a dobhártyát.
    • Végül kerüld az otthoni jogorvoslatok használatát. Egy meleg zuhany és a fülek kíméletesen kívülről történő tisztítása elegendő a fül természetes öntisztulási folyamatának elősegítéséhez.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!