2022. július 7. csütörtök
More

  Veszélyes-e fürdeni a Fekete-tengerben?

  A Fekete-tenger egészségre káros szennyezettségi szintjéről terjedő híresztelések nem felelnek meg a valóságnak, a közkedvelt grúziai üdülőhelyek vendégei nyugodtan élvezhetik a fürdőzés örömeit – nyilatkozta a grúziai tisztifőorvos a Pravda tbiliszi tudósítójának.

  Mint az évekkel ezelőtt megjelent interjúban elmondta, a Fekete-tenger természetes öntisztulása egyelőre – a szakembereket is meglepő módon – képes ellensúlyozni a különböző környezetszennyező hatásokat. Természetesen senki sem állítja, hogy a Fekete-tenger vize tiszta, még azok sem, akik megpróbálják a fürdőhelyek vonzerejének védelmében elkendőzni az igazságot.

  Ha a szennyeződés szintje kritikussá válik, a fürdőzést azonnal betiltják, mint ahogyan ez nemrégiben Poti körzetében is történt, bár azóta ott is engedélyezett a fürdés – mondta a főorvos.

  Végezetül figyelmeztetett arra, hogy ha a szennyeződés folyamatát nem állítják meg, akár a közeljövőben katasztrofálisra fordulhat a Fekete-tenger helyzete; kihalhatnak azok az élőlények, amelyek most még eredményesen küzdik le az emberi gondatlanság és felelőtlenség következményeit.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!