2024. április 16. kedd
More

    Egész életen át tartó higiéniai szokások tanítása a gyerekeknek

    Testük változik, pubertás előtt állnak , bőrük pedig megtörik. Itt az ideje, hogy megtanítsd a növekvő gyermekeidnek az egész életen át tartó higiéniai szokásokat. Egyes tinédzserek nyűgösek és lelkiismeretesek lehetnek a higiéniát és a tisztaságot illetően. Más tinédzsereknek szükségük lehet egy kis bátorításra, hogy egészséges szokásokat és rutinokat alakítsanak ki. Íme, hogyan kell kezelni a higiéniát és az egészséges életmódhoz szükséges szokásokat.

    Hozz létre egy rutint

    Az egészséges higiéniai szokások tanításának első lépése a munkarutin kialakítása. A tinédzsereknek minden nap fürödnie vagy zuhanyoznia kell, és hetente legalább kétszer hajat mosnia. Néhány tini élvezheti a zuhanyozást a nap végén, hogy lefekvés előtt ellazuljon. Előfordulhat, hogy más tizenéveseknek reggel zuhanyozniuk kell, hogy felébredjenek és szembe nézzenek a nappal. Az aktív, sportoló vagy izzadásra hajlamos gyermeknek minden nap, és bizonyos esetekben naponta többször is zuhanyoznia kell.

    Bármire is legyen szüksége a tinédzserednek, segíts neki kialakítani egy olyan rutint, hogy a zuhanyozás szokássá és a napi program részévé váljon.

    Mutasd be a jó bőrápolási technikákat

    Ne feledd, hogy gyermeked nem tud annyit a bőrápolásról, mint te, ezért magyarázd el, mit kell tennie, hogy tisztán tartsa a bőrét, és csökkentse a kiütések valószínűségét. Mutasd meg, hogyan kell megfelelően megmosni az arcát, szükség esetén hidratálni, és vény nélkül kapható aknekezeléseket, például benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat használni.

    Ismertesd a megfelelő borotválkozási technikákat

    Előfordulhat, hogy fiadnak várnia kell néhány évet, mielőtt a borotválkozás szükségessé válik, de a lányok esetleg elkezdik borotválni a lábukat vagy a karjukat, mielőtt elérik a tinédzser évet. Senki sem tudja, hogyan kell megfelelően borotválni a kezdetektől fogva, ehhez türelem és gyakorlás kell. Fontold meg egy akkumulátoros borotva vásárlását, amely elvégzi a munkát, és nem igényel olyan biztos kezet, mint a hagyományos borotvák esetében. Gyermeked jobban borotválkozhat az eldobható borotvákkal, ha már magabiztosabb, és jobban megérti, mit csinál. Ha a fiad készen áll a borotválkozásra, ugyanez a tanács érvényes. Először próbáljon ki egy elemmel működő borotvát, hogy elkerülje a csúnya borotvavágásokat.

    Tedd szórakoztatóvá

    A tinédzserek szívesen választják ki a saját ruháikat és találják meg saját stílusukat. Ugyanez vonatkozik a kozmetikumokra is. Tedd szórakoztatóvá a zuhanyozást azzal, hogy elviszed a tinit vásárolni, és megengeded, hogy saját szappanjait és samponjait válassza ki. Ügyelj arra, hogy tanítsd meg gyermeked, hogy néha a legdrágább tárgyak nem feltétlenül a legjobbak. Akár új törülközőket, törlőkendőket és fürdőkiegészítőket is kipróbálhatsz számára.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!