2024. április 25. csütörtök
More

    „Nem a vérségi kapcsolatokon múlik a családi élet minősége!”

    Nemcsak az örökbefogadásra váró gyermekek múltjában, de gyakran az örökbefogadó szülőkében is vannak komoly veszteségek, hiszen jó részüknek szembe kell nézniük azzal, hogy nem születhet gyermekük. Azonban, igazi szülő-gyermek kapcsolat kialakulhat az örökbefogadásból is – erről is beszélt Székely Zsuzsanna, a Mózeskosár Egyesület elnöke a csalad.hu-nak.

    A fejlett világ demográfiai adataiból az utóbbi évtizedekben világosan kirajzolódott, hogy az első gyermek vállalásának időbeli kitolódása, és ezzel egyidejűleg a biológiai óra megállíthatatlan ketyegése egyre több egészségügyi problémát okoz a pároknál, amelyektől bizony nem lesz felhőtlen a gyermekáldás. A késői párválasztás és a családalapítás odázása után körvonalazódó meddőség miatt fordulnak az érintettek az orvostudományhoz, ami a remény táplálásával a hosszú évek alatt rengeteg időt és energiát felemészt. Sokan csak végső esetben „indulnak el” az örökbefogadás felé, de addigra már számos sajgó lelki sebet hordoznak magukon.

    Pályafutása alatt számtalan örökbefogadásra készülő párral dolgozott együtt Székely Zsuzsanna szakpszichológus, a Mózeskosár Az Örökbefogadó Családokért Egyesület alapítója és elnöke.

    A teljes cikk itt olvasható.

    Forrás: csalad.hu

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!