2024. április 25. csütörtök
More

    Mi a teendő, ha nem ért egyet partnerével a gyerekvállalással kapcsolatban?

    Mivel egyre több fiatal kérdőjelezi meg, hogy a gyermekvállalás a megfelelő út számára, érthető, ha ez lett az egyik legfontosabb kérdés a romantikus kapcsolatokban.

    A konfliktuskerülő párok évekig randevúzhatnak egymással anélkül, hogy komoly beszélgetéseket folytatnának, és néha az egyedül töltött idő sem segít a tisztánlátásban vagy a válaszokban. Ha már az elején tudja, hogy szeretne gyereket, és rájön, hogy az újonnan randevúzó személy nem, akkor fejezze be. Még ha úgy is érzi, hogy minden más módon összeillenek, senki sem érdemli meg, hogy partnere nehezteljen a jövőbeli családjával kapcsolatos alapvető vágyai miatt.

    Bár nem kell minden részletet kitalálnia, mindkettejükknek ilyen jellegű beszélgetésekre van szüksége ahhoz, hogy lássák, milyen közel vagy távol állnak egymástól az elvárások szempontjából. Ezeket a problémákat meg lehet oldani, ha mindkét fél pontosabban meghatározza, milyen lenne egy gyermeket behozni az életébe.

    Néhány gyakoribb vitás pont a partnerek közt:

    Pénzügyi feszültség: Ez egy olyan téma, amely gyakran felmerül, és gyakran kezelhető, ha a pár részletesebben megbeszélte a lehetséges akadályokat. Ha leküzdhetetlennek érzi ezt a vitát, akkor rendben van, ha szeretne egy terapeutát, aki segíteni tud ezen. Ez magában foglalhatja az olyan szempontok megvitatását, mint a gyermekgondozás költségei a héten, a család támogatása, és még olyan szükségleteket is, mint a pelenka és a tápszer.

    Partner bizalom: A partnerek aggódhatnak amiatt, hogy a másik partner részt vesz-e a gyermek gondozásában. Ha a dolgokat konkrétabban megvitatják, például, hogy ki milyen szempontokról gondoskodik, ez gyakran megoldható.

    Egészségtelen családi minták tapasztalása: Azoknak az embereknek, akik a szülői bántalmazást tapasztalták meg, ezek a félelmek elfogadhatónak tűnhetnek. Bár ez olyasmi lehet, amellyel a problémát tapasztaló partnernek egyénileg kell kezelnie, a pároknak általában előnyös lehet a tanácsadás időnként, így mindkét tag tisztában van azokkal az aggályokkal és különleges érzékenységekkel, amelyek az ideálisnál kevésbé megfelelő nevelésből származhatnak.

    A test változik: Az egyik probléma, hogy létrejön a házaspárok között – akik már évek óta együtt vannak – a potenciális testi változások témája. Ehhez az őszinteség kritikus fontosságú, és ha ez nehéz, mindig lehetőség van terápiára menni.

    A barátok és/vagy a társasági élet elvesztése: Bár elkerülhetetlen, hogy a virágzó társasági élet meggyengüljön, különösen, ha a gyermek kicsi, ez önmagában nem lehet elég ahhoz, hogy valakinek ne születhessen gyermeke. Ez az aggodalom önmagában is torz képet alkothat arról, hogy milyen lehet a szülői lét. A terapeutával rendelkező párok gyakran reálisabb pillantást vethetnek a társas kapcsolatokra, miután a gyerekek képbe kerültek.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!