2024. április 19. péntek
More

    A kézmosás fontossága

    Napjainkban különösen nagy figyelmet kell szentelnünk a higiéniai eszközöknek, mint például a szappan és a víz. A körülöttünk élők egészségét is védeni tudjuk azzal, ha odafigyelünk a rendszeres kézmosás betartására és ezt tudatosan, rendszeresen iktatjuk be az életünkbe.

    2008 óta az UNICEF minden évben felhívja a lakosság figyelmét a kézmosás fontosságára szerte a világban. Amióta pedig a COVID a napjainkat megkeseríti, mégnagyobb szerepet kapott a megfelelő higiénia és ennek szabályainak betartása, mivel ezzel tehetünk legtöbbet az egészségünk érdekében.

    A fertőzések ellen a leghatásosabb, ha minél gyakrabban és alaposan mosunk kezet. A kézmosás során a kéz minden részére figyelnünk kell, meleg vízzel és szappannal legalább 30 másodpercen át szükséges beledörzsölnünk a bőrünkbe a szappant.

    Ha épp nem tudunk folyó vízzel kezet mosni, akkor ennek pótlására alkalmasak lehetnek az alkoholtartalmú kézfertőtlenítő készítmények, melyet szintén 30 másodpercig érdemes a bőrünkbe dörzsölni a hatékony fertőtlenítés érdekében.

    Mindenképpen szükséges a kéz fertőtlenítése, megmosása, ha hazaérkezünk, ugyanis számtalan kórokozó tud megtelepedni a bőrünkön akár egy kilincs megfogásával is. Ezen kívül tüsszentés, köhögés után, a beteg hozzátartozóink meglátogatása előtt és után, a mosdóhasználat kezdetén és végén, evés előtt, hússal való érintkezés után, valamint állatok megsimogatása után is ügyelnünk kell a higiénia betartására.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!